23/9

Hallo!

Torsdag, efter ett mycket hektiskt klassråd med många saker att komma fram till känner jag mig lite mosig. Handledarmötet blev inställt idag till min besvikelse, Yvonne skulle visst på middag. Min första tanke var att ta ledigt i eftermiddag och bara göra roliga saker men sen sa mitt överjag till mig att det kommer en tid för roliga saker, Amanda, håll ut.

Och nu sitter jag här med tankekartan framför mig. Framstag har gjorts sen sist. Jag har plockat ut de rubriker ur tankekartan jag känner mest för och skrivit mig lite frågor och tankar. Att se över alla bantningsbluffar vi möter varje dag känns väldigt lockande just nu, plus att jämföra det med 2010 ideal, bantningsmedel, ungas syn och min egen kanske är en idé? Jag ringade även in Föreläsning om slutprodukt. Det är så jag känner idag, imorgon kan jag vara helt anti. Jag funkar så just nu.

Alltså, besöket hos biblioteket skjuts upp till efter mötet med Yvonne, vilket jag inte vet när det blir. Ett mail är i alla fall skickat. Om några minuter rör jag mig mot gymmet för att få en helkropps workout för att rensa tankarna lite. Som jag brukar säga, work it out by working out.

Hej så länge!

PS. Ikväll ska jag printscreana bilder på olika bantingsbluffer, det ska bli så kul!

fortfarande 21/9

Hej igen. Tänkte bara redovisa läget.

Yvonne är utsedd till min handledare och efter projektplansredovisningen på torsdag har vi bokat in möte. Jag tror inte jag kommer kunna skriva projektplanen klart tills på torsdag, efter att ha sett vad den ska innehålla så upptäckte jag att man måste ha en färdig idé för att det ska funka och det har jag ju inte riktigt än. Jag visar upp ideskissen och tankekartan och hoppas att det räcker. Självklart ska jag fundera själv och så ska jag prata lite med andra och se om de har några bra förslag.

På förmiddagen blev jag expert på BMI och IsoBMI. Body Mass Index - mäter kroppsmassan i förhållande till din vikt och längd. Idiotisk mätning egentligen, jag har alltid tyckt att det är ett dåligt sätt att mäta. Tänk tjejer i 14 års åldern som får höra om BMI och börjar räkna efter, då om skalan hamnar på övervikt, vilket det ofta gör på tjejer eftersom killar har mer muskelmassa, så skulle det för många betyda att skippa skol lunchen och börja banta för överviktig kan man inte vara. Det ska handla om hur man mår, inte massa jäkla siffror. Det har jag bland annat kollat på idag.

Nu ska jag lägga ner pluggandet för idag och ta mig en kvällsjoggingtur.
Må gott så länge!


21/9

Hallå där.

Med Kent på högsta volym, ideskisser och tankekartor över hela skrivbordet och en kopp kaffe nära till hands sitter jag och funderar på vad jag egentligen vill göra. HÄLSA är det stora ämnet och jag vet att just övervikt står mig väldigt nära. Jag kan liksom prata från egna erfarenheter vilket gör det lite lättare. Ska jag rikta in mig på ungdomars övervikt? Kanske min familj? Eller ska jag karrlägga Aftonbladets och många andra sidors bluffar om viktiminskning? Ska jag skriva om min egen resa och jämföra det med något annat? Jag vet inte. Därför behöver jag så fort som möjligt hitta rätt handledare för uppdraget och sen sätta mig ner och spåna tillsammans.

Det får inte bli för stort.

Planeringen för veckan ser ut som så att jag igår gjorde ideskissen och tankekartan. Idag är planen att googla lite allmänt på just hälsa och övervikt bara för att se vad internet säger. Jag ska också skriva ut instruktionerna för projektplanen som ska vara inne nästa vecka och sedan börja skriva på den. Om jag kunde få den klar till på fredag vore det bäst. På tordagslektionen tänker jag bege mig till bibloteket och se över deras utbud med böcker om hälsa och framförallt övervikt. Sen såklart ska jag boka in mig på ett handledarmöte.Snygg va?

Må gott!


RSS 2.0