My greatest fear

Amanda blev just slagen i huvudet av tanken att hon faktiskt inte ska gå till skolan nästa höst. Det kommer inget  brev om när man ska samlas och vart, inga nya scheman, nya lärare eller nya kurser. Aldrig mer rektorns tal om ett nytt år och nya möjligheter och aldrig mer uppmaningen om att vara på lektionerna och göra sitt bästa. Jag är livrädd. Det tar slut nu. Fan vad jag kommer sakna dödstråkiga lektioner, sega håltimmar och skället för glömda pennan. Jag kommer sakna att skriva 5 sidor långa reflektioner, provnervositeten och betygssnacket med lärarna. Klassråden, omklädningsrums skämten efter idrotten, kidnappningsförsöken i korridoren och långa matköer. Jag vill inte sluta, jag vill gå upp tidigt på morgonen och hasa mig iväg till skolan, till min trygghet och mitt skyddsnät. 12 år. Min skoltid är över om 104 dagar. Snälla någon, stanna tiden för jag hinner inte med! Det känns som att jag varit på en båt i 12 år och längtat efter att den ska komma i hamn, men nu när jag snart är där vet jag inte om jag vågra kliva av. Tänk om jag faller? Tänk om jag faller i havet, båten fortsätter sin resa och kanten upp till nästa hamn är för brant för att klättra upp för.

Med studentmössan i handen rinner tårarna, vågar jag?


Cheating with life

Det första jag tänker på när jag hör otrogen är en man som ligger med en annan kvinna bakom ryggen på sin fru på lunchen i ett billigt hotellrum. Otrogen - att man inte är trogen till det man borde vara. Att man bedrar någon med att dölja, ljuga och gömma sanningen. Det svenska ordlexikonet säger så här - Otrogen, man är inte trogen (särskillt inom sexuella förhållanden "sex utanför äktenskap"). Men är det verkligen ens partner man är otrogen till eller är det en själv? Jag tror att jag är ganska duktig på att vara otrogen mot mig själv, när jag gör saker jag absolut inte borde. Jag döljer sannigen för mig själv för att lögnen och otroheten mot mig själv får mig att må så mycket bättre. Jag vet att jag inte borde röka den här cigaretten för att jag kommer få ful hy, dåligt kondis och dö i kol men det få mig att må bra för stunden så jag gör det ändå. Om jag inte går till skolan idag kommer jag ligga efter, få hög frånvaro och dåligt samvete men att ligga kvar i sängen och läsa en bok får mig att må bra för stunden så varför inte? Om vi bara levde för stunden varje dag, hur skulle vi då må? Om vi inte levde för stunden någon gång, hur skulle vi då må? Att man är otrogen, till sig själv eller någon annan är ett varningstecken för miljöbyte. Istället för att tänka "Jag måste sluta röka för att det inte är bra" kanske man ska stanna upp och tänka, varför röker jag? Vad är det i mitt liv jag inte är nöjd med, vilket hål är det jag måste fylla med fyra cigg om dagen? Varför orkar jag inte gå till skolan, har det hänt något? Istället för att skämmas för vår otrohet kanske vi ska lysna och lära av den. Att jag som kvinna ligger med en anna man än den jag borde ligga med kanske betyder något? Eller?

Forever bless

Like what?

Jaha, nu då? Åsnepung också...

Kill her!


Ibland så önskar jag också att jag vore storbloggare så jag kunde rädda alla stackars 13-14 åringar som just nu sitter och läser Kissies jävla blogg. Kära älskade fantastiska tjejer där ute i det alldeles för uteendefixerade Sverige, man kan inte äta 200 kalorier om dagen! Det är fysiskt omöjligt för att orka med skolan, träningen, fika med vännerna och allt ni nu gör. Kalorier är enegri och för att palla måste kroppen få i sig minst 1500 kalorier om dagen. Är man aktiv och tränar behövs det mellan 2000 och 3000 om dagen. Kalorier är inte bara dåligt! Då det blir skadligt med för mycket kalorier är när man får i sig mer än man kan träna bort. När man äter för mycket toma kalorier, alltså mat utan andra näringsämnen. Lysna! Du går upp i vikt om du äter 3000 kalorier om dagen och varken tränar eller äter "rätt". Det Kissie gör kommer att leda till att hon tillslut kollapsar, tappar alla muskler och blir rynkig. Jag får panik, blir arg och känner mig maktlös. Stackars stackars barn! IDIOT!


BULLSHIT! BULLSHIT! BULLSHIT!

Om jag bara hade psyket till att döda...

Just some cred for trying, guys!


Homo sapiens sapiens, enligt Freud är drivkraften i oss sexualitet och aggrisivitet. Vi drar oss till det som kan fylla våra lustar och bekräfta oss, för en kväll eller för evigt. Jag vet inte om Freud har precis rätt i att aggrisiviteten driver oss alla, men ett praktexempel på när sexualiteten går före allt annat är krogen. Krogen, krogen, krogen, om det inte vore för lukten av svett, alkohol och parfym så lovar jag att hela haket skulle lukta som rena rama porrfilmen. Jag slår vad om att 90% av alla som var på Nybron fredag/lördag letade efter någon att dela natten med (jag var inget undantag). Under min nyktra utgång i lördags kunde jag inte låta bli att se mig omkrig och upptäcka en rad vanliga beetenden. En kille t.ex. stod och hängde i ett hörn största delen av kvällen och hade ögonen fastklistrade på brudarnas (säkert 10 år yngre än honom själv) upp och ned hoppande rumpor. En annan tillbringade kvällen i baren med tanken att kanske lyckas supa någon stackars tjej bortom hennes gränser för att sedan få henne att följa med honom hem. På dansgolvet finns det tre sorters killar, en av dem är den vålghalsiga sorten som smyger upp bakom ryggen, viskar hej i hennes öra och tar sedan ett hård grepp om hennes höfter och kämpar sedan hela kvällen med att inte få stånd. De andra två hånglar redan eller öser gärnet med det nyfunna tjejgänget. Sedan har vi ju de gamla hederliga cigg-raggarna, de som röker ett helt paket cigaretter för att få vara ute och bjuda tjejerna på cigg eller tändare och kanske dela med sig av lite värme och få ett och annat nummer. Vi har träffat dem alla och vi tycker bättre och sämre om en del.

Frågan är bara, ska vi falla för det eller inte? Förr tänkte jag att det ända de är ute efter är att ligga så varför ska jag gå på deras trick? Men vadå trick, det är väl en komplimang att bli tittad och raggad på. Om någon säger till mig att det är underbart att jag har former och att han aldrig skulle hooka upp med en smal tjej, klart som fan att jag tar åt mig. Vill han bara ligga, fine, men han höjde mitt självfortroende och la märke till min kropp. De har försökt, fan de är ofta mycket starakare än mig så skulle de vara riktigt desperata skulle de väl lika gärna våldta mig på på fläcken? Nej, gör som ni vill brudar men jag ska från och med nu ta åt mig, vare sig de skickar sms dagen efter eller inte.

Skål!


RSS 2.0