2009

Vad gjorde du 2009 som du aldrig gjort förut?
Jag dansade Street SM

Vilka länder besökte du?
Garva inte men jag har inte besökt något annat land, eller räknas Öland?

Vilket datum från 2009 kommer du minnas, och varför?
11 Oktober, Green Day i Globen med Tilla
25 Juni, rip Michael Jacksson

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2009?
Infinity - Guru Josh Prodject
No Stress - Lauren Wolf
Eminem - Beautiful
Winnerbäck - Fribiljett mot Himlen
Michael Jackson - They dont really care about Us, jag kan hålla på hur länge som helst...

Blev du kär under 2009?
Nej fyfan, sådant tjafs

Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag hade släkt och vänner hemma på hemmagjort glasstårta

Vad hade gjort ditt år mycket mer njutbart?
Kanske en miljon mer i plånboken och lite längre naglar

Hur höll du dig från att bli galen?
Va, kan man hålla sig från det? Nej men musiken, familjen och vännerna har hjälpt mig back on track.

Vem var den bästa nya personen du träffade?
Alla är bäst!

Bästa nya film du såg?
Åh, det finns så många men Män som hatar Kvinnor tar en plats, Johan Falk, This is It m.f

Bästa insatsen?
Utan tvekan mitt G i matte

Bästa köpet?
Min älskade älskade älskade iPod Touch

Vad borde du ha gjort?
Jag borde absolut ha gaddat mig när jag hade chansen.

Nyårslöften för nästa år?
Jag ska sluta röka och fixa körkortet

Vad ska du göra 2010?
Jag ska bli myndig, ta körkort, gå på krogen, dansa gärnet, gå på konserter och ja vara det jag är bäst på att vara, Amanda Löwenborg

awake!

Ännu en kall morgon efter att kaminen inte fukar som den ska. Så i vanlig ordning är ljusen tända i rummet och musiken strömmar på max. Men nu är det dags för partyfeelings så det ska packas och fixas, klockan två åks det från Mälby så det är bäst att jag sätter fart. Nu ska jag fråga om min syster har något glitter till håret, är det nyår så är det. Vi kanske hörs senare.

i gotta feeling!
don't let emotions show

Den här låten är min min min<3When the wind is blowing in your face
sometimes in life you don't see straight
Wait for him
he will show

oooooooooooooo
wait till you see my smile
oooooooooooooo
wait till they see your smile


psychadelic

Gör som det står, jag lovar att det är ascheepy!party face

Party humöret smyger fram så här före nyår. Alla verkar as taggade och glada och då lite jag också det. Men ikväll är det mysfaktor. Alla ljusen tända (vilket är ganska många för jag älskar ljus!) och snart ska det kollas på CSI och ätas glass med pepparkakor. Livet känns riktigt riktigt bra!

Sen har ett av mina största problems löst sig idag, jag har fått tre nya BHar av mormor. 3 stycken och alla sitter as bra på mig med, det är ett mirakel. Brukar få leta och prova alla slags BHar innan någon sitter bra och sen att hitta rätt storlek är en djungel. Men nu är det rätt och nu har jag BHar så det räcker ett tag tills nästa gång jag ska ställa mig i de där provhytterna och flasha tuttarna för folk. Inte min grej det där med provhytter.

Jag tänker inte frysa ihjäl på nyår så jag ska ha uggs, halsduk, vantar, mössa, dubbla leggins och tjocka vinterjackan. Så nu vet ni vem som ser ut som en mischelingubbe på stan imorgon så ingen behöver fråga. Och jag tänker dricka alkohol så jag varnar, om ni inte vill träffa en överglad, fnissig och övertrevlig tjej imorgon runt tolvslaget så göm er för jag tänker inte gömma mig för er. Puss!

Tre glad tjejer på nyår för två år sen


Jonna var för full för att visas redan på förkröket


En lite smått lycklig/full Amanda med en raketrädd Tilla


Hahaha, bjuder på den..


Kul hade vi!

CSI

Crime Scene Investigator Amanda Löwenborg har nu klarat alla case på spelet!

Nu: Lösa alla case till 100% och klara bonuscaset.


WHOOOOO ARE YOU, WHO WHO WHO WHO?


let's party

Nyår är fixat och klart! Jag känner på mig att det kommer bli toppen i år.NU KÖR VI, SKLÅL!


onixdag

Det finns inget annat att göra än att skratta åt idag.

Jag skulle prova att fixa mosters guitar hero för hon vet inte hur man gör men det gick inte alls som jag ville. Arg blev jag och gav upp.

Sedan ringde mamma och sa att det var bäst att jag stannade hos moster för att hemma var det -12 grader (inne!) för att kaminen inte funkade som den skulle.

När pappa kom och hämtade mig lite senare skulle vi lämna soporna i återvinnigscentralen i torshälla, då hade det lagt sig blöt snö (som sedan hade frusigt som i en hög) framför bakluckan så det inte gick att öppna. Där stog pappa och jag och grövde ut vår egen backlucka med is skrapor. Det tog sin lilla tid för lagter av snö var inte en cm högt utan i alla fall 10.

Jonna (<3!) kom hit en sväng för att hälsa på och när mamma, jag och jonna sitter i mitt rum och smider planer så skriker pappa från vardgasrummet "Aaah älskling, assistans!!" Ja, då har han lyckats sätta eld på en blomma som mamma fick i julklapp och kommer springade med den i höggsta hugg. Efter honom flög aska och brända blad som landade på golvet så att det nästan började brinna. Mamma fick släcka den fina blomman med han handuk och lite vatten. Det stank bränd En i en timma efteråt.

Sen skulle vi skjutsa hem Jonna, tror ni inte, precis när vi ska svänga upp på uppfarten, att mamma fastnar med bilen i ett dike. Jag fick springa in till pappa så fick han och jag stå ute och försöka putta upp bilen som inte är liten ur diket med tre meter snö.

Jag blir rädd när jag tänker på att det ännu är ett antal timmar kvar på den här dagen...hurt

Min syster ramlade just ner för trappen, hela vägen och jag är helt skakig och hon bara gråter. Den där jävla fitt trappen alltså, jag har själv ramlat i alla fall tre gåner. Jag förtsår inte varför man bygger en trappa, hal och brant som satan i ett hus och utan halkskydd. Jag blir så arg!! Det måste göras någonting åt.

Nu ska jag åka till Moster och ha Beck mys, vi ses

NYÅR SNART =D

home!

Packet har dragit och jag är själv hemma! Finns inget härligare än att vara home alone, jag älskar det. Inte för att det är fel på familjen men det är skönt när de åker iväg och är borta ett tag. Nu ska försöka få tag på skjuts in till stan för att gratulera bästa Hanna på sin b-day. Sen ska jag sätta på musik, duscha, inpackning, raka benen, ansikstmask, fixa och måla naglarna, smörja in mig med mango body store body lotion, själv torka och bara gå runt och vara allmänt fräsch resten av dagen.

En Ta-hand-om-mig-själv-kväll.


Jag funderar på att lägga ut bilder på vad jag köpte igår på rean men det känns lite väl "bloggnördigt" men det är jättekul att se vad andra köper och eftersom jag snokar så får väl andra snoka på mig. Det kanske kommer bilder sen, man får se...

Nu ska jag knarka Kents nya album och massa produkter, vi ses!


Happy Birthday Hanna

17 år
Vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej
Och vad du anförtror åt mig, ska jag anförtro åt dig

Grattis på din dag<3

home or away?

PAKA! Nu är hon hemma, pappa ringde mig elva och sa att han skulle hämta mig om en kvart så det var bara och slänga på sig kläderna och hoppa in i bilen. Det känndes jättetråkigt vilket det alltid gör när man ska åka hem från Tilla, jag vet inte varför men så är det. Lillebror har köpt ett nytt spel för sina julklappspengar så nu donar Star Wars jingeln i hela huset.

Ikväll ska hela min familj åka till min gudmor och gudfar, mammas morbror och moster, för att fira mellandagarna tillsammans med min gudmors syster, man och deras barn. Det ska drickas alkohol i kopiösa mängder och jag känner att jag vill kräkas på vuxna som dricker alkohol. Jag vill inte! Jag har ingen lust! Jag vägrar! Jag vill inte låta som en bitterfitta men jag vet att barn mellan 4 och 10 år tycker att det är obehagligt när deras vuxna dricker och jag vet att min lillebror är extrem. Inte för att mina päron brukar bli så fulla men däremot min gudmors syster och hennes man. Till och med jag tycker att det är obehagligt när de sups te. Ja visst, drick och han roligt men man kan väl försöka lugna sig när man har sina och andras barn med sig, eller? Jag skulle kunne berätta om en gång men det skulle ta alltför lång tid men jag lovar att det inte är vackert.

Och grejen är den att vad blir jag när de andra blir fulla, jo barnvakt. Och det orkar inte jag idag. Men det är ju jul och vi har faktiskt firat jul med dom varje år och det blir fel om inte jag kommer. Vi byter julklappar med varandra och vi står faktiskt ganska nära. Men jag säger det, hade det vart utan alkohol eller nej jag ska säga utan gudmors syster och man så hade jag följt med utan tvekan, men nu? Äsch jag vet inte...

Nu sitter jag mest och funderar på hur jag ska säga till mamma för att slippa. Jag har försökt säga att jag inte vill vara med dom när de dricker men de säger bara att jag är fåning. Men för mig spelar det roll. Så nu ska jag ljuga ihop något, men vad? Att jag inte mår bra? Nej det är too obvious. Att jag ska vara med Tilla? Nej det ska jag ju inte och hur ska jag i så fall komma dit om de ska supa. Att jag inte har något att ha på mig? Nej, jag var på mellandgasrean igår så kläder har jag. Att jag hellre vill vara hemma för att jag inte har någon lust att följa med? Den hårda sanningen är nog den bästa, det finns inte så många argument för men de kan ju inte tvinga mig.

NEJ TACK! NEJ TACK! NEJ TACK!


shopping is fantastic, dont you think?

Idag har jag:
spelat CSI
gått upp klockan 8
shoppat sönder
shoppat mer
och ännu mer
åkt till Tillisen
gått till statoil
ätit chips
och mer chips
kollat på mangaporr
mer mangaporr
omeglat
lockat håret
och nu ska vi ha mangasex

puss och hej<3


and so it is over

Det går fort när man har roligt! Julafton hos farmor var toppen mysig (fast det brukar vara pest) och min riktiga julafton hemma med mormor och morfar, moster och peter och familjen blev snäppet mysigare. Lyckiga och förväntansfulla ansikten rockar fett. Det har tagits sjukt mycket fina bilder och alla är mätta, trötta och nöjda.

Grejen är den att jag har fått något som är oerhört beroendeframkallande och som jag måste kämpa för att hålla mig borta ifrån, det är inte cigg, inte glögg, inte godis utan mina två nya CSI spel till datorn som jag fick av mamma och pappa. Det är grymt roligt och jag lever mig in i det som som det hände på min altan. Som fastnaglad sitter jag i timmar (hela natten igår) och jämför DNA, fingeravtryck och förhör misstänkta. Sold, fastklistrad och helt bortom kontroll.

Så det jag vill säga är att om ni någon gång inte skulle få tag på mig eller att jag är borta väldigt länge från någonstans så vet ni att jag förmodligen löser ett fall någonstans i Las Vegas, då är den enda räddningen att komma hit till Mälby och slå mig medvetslös för att jag ska sluta spela. Så nu var det sagt. Imorgon ska jag och min vän Jonna den Klippske (och hennes kille) gå på mellandagsrean!! och shoppa som satan gör då det är rea på begravningsbyrån, så nu måste kriminalte... (NEJ!) amanda gå och sova (nej, hon menar att hon ska spela CSI) nu så hon orkar.

God Fortsättning!

"Concentrate on what cannot lie... the evidence" Gil Grissom

crazy christmas

Vadå, julfeber? Vad är det? Näää, har aldrig hört talas om sådant strunt.

JULAFTON IMORGON! JULAFTON IMORGON! JULAFTON IMORGON!the day before christmas

Idag kommer som sagt moster hit och bakar julgodis med oss. Hon och mamma borde vara här vilken minut som hellst nu... Ikväll tänkte jag och pappa ta en runda och dela ut paket sen blir der pizza och uppesittarkväll.

IMORGON ÄR DET JULAFTON!! =D
jag var tvungen

För två år sen, vid den här tiden höll jag på att längta sönder mig efter min älskade jonna som hade vart i Thailand alldeles för länge. Nu håller jag på att längta sönder mig igen fast nu är hon inte ens i Thailand utan 30 minuters prommenad från mig. Men det blir ju så, hon har sitt och jag har mitt. Men jag vet att även fast vi inte ses så himla ofta så delar vi så mycket tillsammas så chansen att vi glider isär är ganska liten. Så här i juletider tänker man mycket på kärlek och så ploppar hon upp i mitt huvud. Hoppas vi ses snart för jag saknar dig lika mycket nu som jag gjorde när du var miljoner mil ifrån mig<3

Nu kom moster och mamma, dags för knäck!
Puss


den första bilden som togs på oss, 07-02-26, snygga va?

Wicked Game

Jag måste erkänna en sak, italienare vinner mästerskapet i att förföra kvinnor. Just den snubben jag snackade med igår vann första priset för den som får mig, Amanda Löwenborg, att falla för smöreri är fan bäst. Igår pratade jag med Arda, en 21 årig kille från Italien och det var heeelt galet. Först tyckte jag mest att han var trevlig, vi pratade om hans jobb, om min skola, hans rökvanor, min tattoo (jag råkade säga att jag hade två stycken men jag förstog inte riktigt vad han menade när han frågade så jag har visst två tatueringar), snö, jul, hans lägenhet, mitt hus o.s.v. Sen plötsligt så känndes det som han satt bakom mig på min säng. Han att han ville att jag skulle vända mig om för att han ville se mitt ansikte och tror ni inte att jag vänder mig om mot sängen?

Då skriver han, "Did you just turn around, beliving i was there?". Jag bara skrattade... Sedan frågade han hur länge jag hade haft tatueringen, jag svarade ungefär två år. Då säger han, "no not that one, the one i'm touching" Och jag svär att jag kännde hur han rörde vid min arm. Creepy! Creepy! Creepy!

Han bad mig sedan att söka på youtube efter Wicked Game vilket jag gjorde:Ah hej på den. Sen frågade han om jag tyckte om att dansa, vilket jag älskar. Vi skulle dansa till den här låten. Sen föll jag i trans för plötsligt började jag skriva att jag kunde höra hans andetag medan vi dansade och att det var sexigt med killar som röker, och att han var välkommen under täcket o.s.v. It's strange what desire can make foolish people do. I det senaste inlägget står det vad han sa när han bad mig att komma och sitta bredvid honom på sängkanten och vad svarade. Jag måte ha vart som i trans eller något för jag skulle aldrig säga så i vanliga fall. Som tur var hann jag lägga band på mig själv innan han kom in under täcket för då skulle det bara ha blivit snuskigt. Men hur en snubbe, över msn kan få en att tro att han är i rummet, få en att öppna sig så mycket så man börjar skriva dikter, få en att tro att han faktiskt känner en genom att beskriva rummetman sitter i,  få en att känna sig varm inombords när man stängt av datorn, få en att skriva ett helt blogg inlägg om det ska cred!

Han sa många jättefina saker om kärlek men dom håller jag för mig själv.
Jag har blockat honom från msn, för säkerhets skull.
Men puss på sliskiga Italienare som vet hur en tjej ska tas.


beautiful

-  mmm would you come and sit beside the bed?
   and tell me about the things in life
   that you desire, that you hate and that you love?

-  i desire nothing more then one only kiss from a person i love,
    the only love in my heart is the in thing who loves me in return
    and if there's room for hate, my heart hates love


girls night out in pictures

Det skulle gås upp 5 kilo


Johanna som aldrig vill bara med på bild, här posar hon med chipsen.
Hur mår Julia i bakgrunden?


Tillis som alltid vill vara med på bild posar också med chipsen


Julia är snygg!


Ohoj


Julia är egot själv,


Finns fler bilder men de är för snygga för att läggas ut.
Toppen kväll i alla fall<3

before, after

Före


Efter

Förlåt för kvaliten men det var svårt att fota!

done!

Efter 6 timmars hårt arbete så är jag äntligen klar. Eller jag har inte julpyntat men jag funderar på att strunta i det i år. Om jag känner mig själv rätt så kommer det bli stökigt efter nyår och i stöket kommer alla julsaker försvinna. Sen när jag hinner städa igen, på påsklovet, så kommer julsakerna fram och plockas undan. Vad är meningen med det?

Nu ska det mysas i julstämingen hemma med julgran, pepparkakor, glögg, en lillebror med julfeber och två trötta föräldrar. Det är bara väntan kvar! Imogon blir det det årliga julgodisbaket med moster som också sover hos oss natten till julafton varje år. Ni vet, utan uppesitterkvällen och aladin-asken är det ingen jul. Åh va jag trivs med livet just nu<3

Åh visst är det som en dröm
Åh visst är det häärligt
Varje gång som stjärnan tänds
så längtar vi förfärligt
Den 22 December är här
Nu saknar vi granen förstås
Den 22 December är här igen
Då är julen snart här hos oss
Då är julen snart här hos oss
/Julens Hjältar, bästa julkalendern från 1999

pet-shop

Jag måste bara visa, när jag kom upp hade de gjort om affären till en:det var


och dom sålde


för er som inte ser så står det
tiger
hundar
ugla
orm
apa
kanin
blek fisk

jag köpte två hundar för 110 kronor som jag köpte i kassan
ganska gulligt!

she's alive

Man ska inte sova bort sina lov men man ska njuta. Jag njuter när jag sover så vad finns det att tjata om. Men halv ett... Aja, nu är hon uppe i alla fall och det är faktiskt dags att städa idag. Julafton är faktiskt om bara 2 dagar. Tiden går fort när man har roligt.

Lillebror och Tyra har öppnat julaffär på övervåningen så jag ska nog gå upp dit och ta mig en titt. Min syster säger att "i trappen får man köpa pengar för att kunna köpa saker i affären". She has no brain....

Nu ska det shoppas och städas,
pussen


helping hand

Jorå, jag har inte bara fixar julklappar idag utan jag har också hälpt bästa vän med hennes blogg. Nu är hon med en bloggtönt, klicka på bilden för att komma till hennes blogg!Nu ska det diskas
Mors!


christmas time

Amandas stora julklappsinslagning är nu över! Varje år låser jag in mig på mitt rum i ett antal timmar med alla klappar, papper, saxrar, tejprullar, etiketter, glitter, snören och julmusik för att slå in alla paketen. Min mysigaste stund på julen är julaftonsmorgonen men sen på en tapper andra plats kommer julklappsinslagningen. Man får liksom tid att tänka på vad man köpt, lite rim till klappen och hur de kommer se ut när de öppnar. Även fast de saker jag köpt kanske inte är svin dyra och särskillt exklusiva så vet jag att de uppskattas ändå och att de saker jag ger bort alltid är valda med kärlek. Det är ju det julen handla om, eller hur?all i want for christmas is you<3


sheer up

Jag känner mig lite gladare nu faktiskt för nu har jag tittat på två CSI Las Vagas avsnitt och ett NCIS avsnitt och smarrat mig med lite chokladpudding. Men nu är det dags att fylla på mätaren med energi tills imorgon, brad new day brad new troubles.

Tänkte bara dela med mig av en man som jag i alla fall tänker drömma om inatt

And to the rest of the world, god gave you the shoes
That fit you, so put em on and wear em
And be yourself man, be proud of who you are
Even if it sounds corny,
Don't ever let no one tell you, you ain't beautiful


ta mig!


cool it baby

läs på egen risk

förlåt men nu måste jag få skriva av mig för det snurrar arga tankar i huvudet på mig, det må vara en liten grej för dig men för mig betyder den mycket.

jag älskar min mormor och morfar, jag vet inte vad jag skulle vara utan dom för de har hjälpt mig genom saker som ingen annan kunnat göra. det finns ingen tvekan om att allt de gör är för att få mig att må bättre och bli en bättre människa men ibland önskar jag bara att de kunde sluta klaga. det finns tydligen tusen saker att klaga på just nu. det första morfar gör när de kommer är att påpeka att det är ett hål i min morgonrock och att jag borde ha socker på mig för att det är kallt och man fryser. sen ger han mig ett par skor som han vill att jag ska ha för att han tycker att de jag har köpt och igentligen vill ha är fula och opraktiska. sen upptäcker han mitt rum som är jätte stökigt vilket jag redan skämms över, då säger han "amanda, du är den mest oansvariga person jag vet. du kan inte ha det så här, är det så svårt att bara ta sig i kragen och plocka upp efter sig när man har använt något eller att lägga kläderna i tvätt? förstår inte du att din mamma skäms över ditt rum?"

jag vill gråta, kasta saker, skrika, sparka och slå! men jag tar mig saman och säger "jag vet". Bara så, "jag vet". Vadå, vad vet han om jag fryser om fötterna eller inte? varför kan jag inte bara få ha mina skor som jag tycker är snygga och som jag faktiskt trivs i, nej då ska han tvinga på mig ett par skor som är svindyra, som jag inte vill ha på mig och som desutom är svindyra så jag känner mig tvungen att använda. sen så ska han klanka ner på ett rum som han ser en gång i månaden, som han aldrig behöver vara i. han förstår nog inte att det inte är så jävla lätt, att jag kanske har något annat i mitt liv som en utbildining, kompisar och familj att sköta till skillnad från mormor som bara har sitt jobb och sitt hus att tänka på. där är det alltid rent och snyggt för att hon har all tid i världen att ta hand om det och damma bort en damtuss innan den ens har blivit en dammtuss. kan det kanske vara så att det första jag prioriterar inte är rummet utan plugg och vänner. och vadå, skäms min mamma? puh, hon tycker det är skönt att jag inte är pedantisk och så sent som tisadgs talade hon om för mig att om inte mormor hade vart hemma om dagarna när mamma var liten hade hennes rum garanterat sett ut precis lita dant. kan de sluta klaga och berömma mig för mina betyg som är riktigt bra, eller för att jag är en toppen storasyster eller en jätte trevlig medmänniska? nej, det är mycket roligare att klaga.

mitt rum är mitt rum och mina köldskador är mina köldskador! jag tycker att morfar kan börja lägga sig den dagen jag börjar gå med så traiska skor att fotsulorna skrapar mot marken, byxor med hål upp till röven, en jacka där fodret hänger ut som saknar sömmar, vantar som saknar fingrar och mössa som inte har någon topp och när jag ligger på gatan och inte har något rum att stöka till i. då kan kan komma med sina komentarer och sina jävla gore-tex.

ursäkta mig

great great or great

Helgen hos Tilla blevv toppen, mycket skratt, prat och onyttigheter! Jag shoppade lite julklappar i lördags men jag har fortfarande mycket kvar. Tjejerna sov kvar hos Tillisen en natt till och det ska ges många plus till spelet "med andra ord" för det var det roligaste spel jag har spelat på länge. Vi spelade hela kvällen och senare blev det lite av det gamla hedeliga sanning eller konsekvens vilket alltid går hem. Lite bilder kommer inom kort. Efter en helg med fnittrande tjejer, musik och en galen valp i hälarna var det skönt att komma hem.

HA! trodde jag ja...

När jag kom hem så skulle det julpyntas och eftersom mamma har ett invalidknä och pappa har invalidhänder skulle ju jag springa som en tetting fram och tillbaka för att bära in alla 25 kartonger med julsaker. Sen skulle det bytas lampor i snetaket, då måste man först ha 1: Ett sinne utan höjdrädsla för det är ganska högt upp, 2: Mycket mycket tålamod, 3: En låååång stege som först skulle bäras in från förådet, in genom våran extremt stora hall, upp för vår extremt branta och smala trappa och sen lyftas upp och balanseras på taknocken. Jösses, men det gick bra, jag tror det tog ca 45 minuter för mig att byta tre glödlampor. Jösses... 

Nu var nyss mormor och morfar här och de hade köpt gore-tex skor till alla barn i familjen. Suck. Jag vill inte ha gore-tex! Jag vet inte hur många gånger jag har sagt det men det verkar som det "går in här och ut där". Jag fryser inte om fötterna och jag har redan tre par vinterskor. Dom såg bättre ut än jag hade väntat mig men jag kan bestämma mig om dom är snygga eller inte, just nu känns det som inte. Så här ser dom ut i alla fall:Here comes big foot!

det ska i alla fall julstädas och diskas i kopiösa mängder nu, 
mors
 


shower

Dags att duscha nu kanske, alltid ute i god tid aiiight?

Ny favoritlåt, Kent - Hjärta har gått på repeat hela dagen.


girls night out

Yes, vi firade lov men att först fika hos Hanna och sen käka på ming. Jag vet att alla har längtat efter lov och visst har jag också gjort det, såklart. Men jag kommer sakna det. Det tar så stor plats i ens liv och att plötsligt inte behöva gå dit känns konstigt. Tänk studenten, aldrig mer skolan... Jag vill ta studeten för partyts skull men jag skulle helst vilja gå tillbaka till skolan efter "sommarlovet" igen. Kalla mig knäpp men jag har alltid tyckt jättemycket om skolan. Men det är ett tag kvar och kvällen igår var jättemysig. Hoppas på fler!Fast morgonen var inte fullt så mysig, pappa väckte mig kvart i sex (jag började tio) med att säga att vi inte har något vatten för att lednigen hade frusigt. Kul, så halv sju var jag påväg till mormor för jag var ju tvungen att kissa och duscha. Aldrig får man sovmorgon.

Pratade nyss med Johanna och det blir girls night out ikväll med hemma hos Tilla. På lördag ska jag försöka köpa lite julklappar. Köpte till mamma och pappa i veckan och jag vet vad jag ska köpa till mormor men resten? Ingen aning. Det bästa med julen är att ge bort något som man tycker om till någon man tycker om. Jag är en sån person som vill ge någon speciellt, inte bara en tröja eller ett tråkigt halsband från ur&penn utan något speciellt som står för något. Det ger mig stora problem i min julklapps shopping. Men det brukar bli bra tillslut.

Ikväll:


cya<3

nothing's funny

Jag har inte gjort något intressant idag så därför tänker jag roa mig med att lägga ut roliga klipp så att man kan skratta lite i vintermörkret

Vi börjar med Kuknästornet ur Nile Cityoch sen har vi Nazisterna

snow

My porch right now <3

Winnerbäck 09

Jag jobbade ju i lördags och här kommer lite bilder och filmer

När vi höll på att bygga scenen


Mitt pass


Man kanske inte ser så bra men det är vid insläppet och Lars står där mellan scenen och kravallstaketen och skriver autografer


LASSE! LASSE LASSE! Och glöm inte att jag hjälpt till att bygga scenen


Publiken! Vi hade kunnat gå ner och ställt oss men det var bra ljud, svalt och sittplatser, där vi satt med en kortlek och lite godis hela konserten


Solen i ögonen och spilld mjölk överallt


Hugger i sten, hör publiken


Jag får liksom ingen ordning på mitt liv, det kan va så förfärligt, det kan va så bra


Klippen är bara 23 sek långa men mobilen har en konstig inställning som jag inte vet hur man får bort och jag tänkte inte på att ha kamran med mig efter som det var jobb.

Kung Lars Winnerbäck<3

i would like some hotchocolate and a boyfriend please

Ja, den varma chokladen är lätt fixat! Värre blir det med killen där men det ordnar väl sig det med tillslut. Men det är ju det att man behöver någon i vintermörktet som kan hålla om en och helst någon att dricka den varma chokladen med.. Men what tha hell, jag hinner bli kär. There are still many winters to go. Som alla andra dagar borde jag plugga men i stället sitter jag här. Men jag tänker så här att det är bättre att uppgifterna inte är slarvia som satan och inlämnade i tid än att de är bra gjorda och lite sena. Jag menar, ingen av lärarna tänker sätta sig och rätta innan jul ändå. Det känns orättvist mot klasskompisarna som kämpar för att lämna in i tid men om lärarna vill ge mig ett mindre betyg så fine, jag vet endå att uppgiften är bra och att jag har lärt mig något. En deadline är bara till för att förenkla för oss och lärare, inte för att ge oss panic attacks av stress. Jag tror att folk har fått det om bakfoten lite. Och föresten, fick sms från Tilla idag "Har du märkt att det snöar?" Nej jag var bara tvungen att trycka upp ytterdörren för att komma imorse och pulsa mig fram till bussen. Du snöar det? Amanda <3 Snö Nu ska jag lägga ut lite små filmer och bilder, Puss

i can be your hero baby

Nu är det dags att plocka fram näsduken, nu är det dags för Svenska Hjältar 2009Vilken är din favorit?


marching on

Idag skulle jag, plugga till matte nationella del 2 skriva klart brott och straff göra årbyreflektionen göra engelskan och skriva klart en överbliven engelskauppsats. Tanken var också att städa mitt rum. Men jag kom på att  jag faktiskt bara är mänsklig och att jag inte har speciella superkrafter. Även fast jag gärna skulle vilja ha det...

Och vad hände på Samhäll B lektionen idag då? Jag, Frida och Hanna gjorde klart arbetet som vi "hade lagt ner så mycket tid på" en timma innan det skulle redovisas och fick MVG. Alla tre höll med om att det var den sämsta redovisningen ever men endå så lyckas vi sätta läraren på rätt plats, feels good och sätta ett MVG så här i slutspurten. Bra jobbat, vi är ett bra team.

Hittade en asbra låt på iPoden, som jag hittade i skolådan i mitt rum av någon konstig anledning, idag också. Från Timbalans nya platta, Marching on. Den liksom passar så här års.


There’s so many wars we fought,
There’s so many things we’re not,
But with what we have,
I promise you that,
We’re marching on,
(We’re marching on)
(We’re marching on)


sleep? what?

Klockan är nu tre på morgonen, jag ska upp om tre timmar och vad tror jag att jag håller på med?

Bilderna kommer imorgon, laddaren till kamran är borta. Mamma sa till lillebror idag att det var mindre än två veckor kvar till julafton och då började jag nästan garva åt henne för jag tyckte att hon sa helt fel men sen slog det mig att fan, det är mindre än två veckor kvar till julafton. Alltså, kan någon bara bromsa tiden för jag tycker det går alldeles för fort! Jag började nyss gymnasiet, snart sitter jag där i skiten, tre barn, hus, bil, jobb, räkningar, tvätt, disk... Nej, jag vill inte. Det kanske är därför jag inte vill sova, för att jag tänker så mycket. Eller så är det för att jag fick hem första nummret av Svensk Polis i fredags... Jag kan fömodligen inte sova för att tidingen är så bra så att jag inte kan slita mig. Vi säger så, det är lättare att bara lägga ifrån sig en tidning än att slänga bort en oro för framtiden, visst?


Bästa tidningen!


pain

Skepp ohoj! Amanda Löwenborg är helt slut.

I fredags var det först Lucia i skolan, julstämningen sätter alltid in när det är Lucia och sen när vi fick tomtegröt i skolan kunde det bara blir bättre. Fast sen hände det, Julia frågade mig om jag ville bygga och riva scen på winnerbäcks turné avslutning, ja kung Lars Winneräck!!!!, på lördagen och vem tackar nej till en sådan chans! Jag som inte hade råd att gå och se honom, i stället får jag betalt för att jobba åt honom. Jag var lyckligast! Efter skolan följde jag med frida, malin, carro och linda till friskis för de skulle vara så duktiga att träna lite innan det var dags för att dra sig hem till mailn för att käka tacos och mysa. Kvällen blev superlyckad, synd bara att inte calle vann för hannas skull <3 Jag är inte så insatt i det där... Tjejerna i SÄK2A rockar!


På lördagsmorgonen var det bara att pallra sig iväg till Örebro halv 8 på morgonen och börja bygga scen. Det var tugnt men asroligt. Vi som inte skulle vakta satt uppe på balkongen, spelade kort och hade det allmänt mysigt till kungen körde igång med spelnigen. Och åh vad han är bra alltså, jag blir målös varje gång. När han hade spelat klart så gick jag och ställde mig backstage (fy fan va cool jag är!!) för att börja riva scenen, då kommer han i egen hög person gåendes mot mig. Jag, nuthead, bara sken upp som en sol och vinkade, jag vinkade!, hur jävla fånigt kan det inte ha sett ut när en tjej som jobbar plötsligt släpper det hon håller på med, skiner upp som en sol och vinkar. Men han log med och nickade åt mig som bara han kan och det var det som fick mig att orka jobba resten av natten och det som fick mig att gå upp ur sägen imorse, så jävla ont i alla muskler och hjärnan samarbetar inte alls...

Idag har jag somnat 6 gånger på olika ställen, inklusive badet, tappat tvätthögen för att den var för tunga tt bära för mina stackars armar och blivit anfådd då jag skulle knalla ut till förrådet men det är så värt det. Han är ett sällsynt exemplar!

bilder kommer så fort som möjligt
pussy


hell no!

Vad hände? 26/30 på matteprovet! Jag kan inte tro det är sant, det kan inte vara sant.


i love my iPod

Och nu är den borta! Jag hittar den ingenstans och jag vet att jag hade den med mig på bussen hem och att jag hade den medan jag gick hem och sist jag kommer ihåg att jag såg den låg den på köksbordet. Åh, min älskade älskling, vart är du? Om du endå hade en röst så du kunde ropa på hjälp... Men frukta icke, jag ska hitta dig om det är så det sista jag gör!

If I were an iPod, where would I be?
monsif c,

Jag är så trött på nedklankningar på överviktiga personer så jag vill mörda. Allt handlar om att man ska äta fettsnål mat, träna tills man kräks, vara så smal som möjligt, äta så lite som möjligt, ha så liten storlek som möjligt, "alla tjockar är dumma i huvudet", tjockislisa hit och tjockislisa dit. Vem fan kom på att det är fult att vara tjock? Jag skulle kunna ha värsta utläggningen här men det tänker jag inte för jag tycker att det ligger i folks egan vett att förstå att skönhet ligger i betraktarens ögon. Jag är en stolt XL kvinna och jag tänker inte klippa bort mina lappar för att dölja det, det är en sak som är säker!

Det jag ville visa var Monsif C collection09, så jävla fina klännigar! Och så jävla snygga kvinnor. Kolla bara, den som säger att de är överviktiga och fula behöver se över sina egna problem. 
Amanda <3 plus size kvinnor

math in my ass

Så var det avklarat, nationella provet alltså. Jag kan bara säga en sak, jag kommer att få IG. Folk säger ofta så för att inte skryta om att man kommer på MVG men jag säger det för att jag menar det den här gången. Jag vet inte om det var svårt, eller nej det var inte svårt bara det att jag kan inte räkna i huvudet. Går bara inte! Nu ska det inte skyllas på annat för att jag är jättedålig på matte men om jag skulle fått ha miniräknare så kanske det hade gått en smula bättre. Man kunde få typ 11 G poäng och jag tror jag kommer få typ 4 eller något och jag menar det. Men som sagt, jag försökte. Jag gick upp på morgonen, gick dit, satte mig och försökte. Tänk om man kunde på G bara för den insatsen. Jag kunde ju lika gärna ha vart hemma.

matteprov imorgon och så är det inget snack, jag SKA ha G.

När jag nyss kelv innanför dörren så såg det ut som precis vilken krigs zon som helst igen fast jag städade som en polack igår. Otacksamt familjen!

Nu hörs Hannah Montana jingeln från vardagsrummet vilket betyder att lillebror kommer protestera högt att han vill byta kanal till simsons men det vill inte lillasyster så hon kommer gapa tills maten är klar och tv stängs av. Jag ska alltså stänga dörren, plugga in iPoden och fullt ös medvetslös med matte och rättskunskap.
Hej så länge!

try harder

nu har jag i alla fall försökt få G på nationella, wish me luck!

nu ska det as sovas men först NAVY CIS<3


desperate housewife

Konstigt nog fick jag för mig att städa nedervåningen i stället för att plugga. Så nu skiner mitt hem och min knäskadade mamma blev mer än lycklig när hon kom hem från jobbet och damtussarna i hörnen var utplånade. Sedan fick jag för mig att jag skulle laga mat och diska! "Vem är du och vad har du gjort med slarvern Amanda!?"

När jag stod där i min ensamhet och diskade såg jag plötsligt mitt liv passera förbi mig på ett mjölkpaket:


Nu SKA jag plugga matte! Nationella imorgon för tusan och jag kan inte ens division...
Mors 


because you're worth it

Måste bara säga, äntligen sista dagen på Årby. Inte för att det har vart tråkigt att undervisa ungarna verkligen inte. Snarare tvärt om! Men det har varit ett stressmoment som har legat och knaft i själen i sex veckor nu så det var som att ta av sig för trånga skor som man gått 10 mil i när jag fick säga hej då och gå ut från klassrummet för sista gången. Lektionen gick bra och om jag var modig skulle jag vilja krama om hela min grupp för att vi har lyckats s¨å bra och för att de har stått ut mig mig! Puss på er<3 Sen måste jag bara visa en fin sak som vi gjorde innan vi gick hem. Alla fick varsin lapp på ryggen där alla i klassen skulle skriva något posetivt om en för att sedan läsa när man kommer hem.


Även fast det kanske inte är jätteseriöst skrivet så blir jag ändå varm inombords.
Alla borde göra en sån här grej, i alla fall en gång i månaden för att påminna sig om
att man är bra! Jag vet att det är fler än jag som just nu sitter hemma och läser och
är varma inombords, synd att de flesta aldrig kommer erkänna det bara.

Nej! Slut tjafsat, nu ska det kollas igenom utvärderingar och pluggas matte.
Puss


end of story

bedtime! fast föst en omgång...

 I'M STUCK!


did it again, but it felt so right


Var tvungen, jag kan inte sluta titta på den.
Han är snygg, hon är snygg, korografin är outstanding, låten är grym, texten är grym and so on...


mathematic handbook for idiots?

Ja, nu har jag pluggat matte och rättskunskap till min död och jag kan inte förstå hur jag har fått G på alla prov. Antingen har jag gömda krafter som kan manipulera folk till att göra som jag vill eller så har jag helt enkelt gått upp mitt i natten, åkt hem till matteläraren och ja, knullat till mig ett G. Allvraligt, jag förstår ingenting... Vi kom fram till att jag inte ens vet hur man dividerar tal utan att göra det på miniräknaren, k a t a s t r o f! Nationella på onsdag och ett vanligt statestik prov på torsdag. Lite hjälp?

Men nu är det så att if I fail completly på nationella proven så gör det inget, jag har G på de andra proven och får förhoppningsvis G på statestikprovet och då får jag G i kursen. Lättad, ja! Men man vill inte total faila heller för då ser läraren att man inte är så bra på matte som man kanske är i sängen.

Roligt grej, här sitter jag och oroar mig för ett litet matteprov medan resten av världen oroar sig för klimathot, krig och massmördare. Ironic huh?

 
den här boken gillade jag skarpt!
jobbade jag med för 10 år sen,
oj jag börjar bli gammal!

lovley handmade header

Jag måste bara berömma mig själv för att jag har gjort mig själv en sån fin header, alldeles själv. Nu känner jag mig allt duktig!

men nu ropar sängen
sleep tight<3


Inte Hej

Jag vet inte riktigt vad jag håller på med. Att driva en blogg är ju inte det jag är bäst på, jag såg ju hur det gick förra gången. Så vad jag gör här vet jag faktiskt inte. Men det finns väl en bra förklaring till allt antar jag, snart kanske det dyker upp något i mitt liv som jag bara måste skriva om och då är det ju bra att bloggen finns eller hur? Man kan alltid hoppas!

Det får bli lite som det blir helt enkelt och så är det med det.

Då får jag hälsa mig själv välkommen och önska mig själv lycka till

tack!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0